Boekenliefde.nl is gratis, maar niet echt natuurlijk. Alleen al het werkend houden van boekenliefde.nl kost veel tijd en geld. Kunt u bijdragen aan het doel om boeken lezen nog leuker te maken?

Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

door

Waardering
7.0 uit 10, 50 waarderingen
Uitgave
1e druk, Signatuur, 20110201, isbn13: 9789056723743
Details
Harde omslag, 360 pagina's
Achterzijde
(meer)
Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken. Allan is een nuchter type dat weinig tot geen angst kent en die verder niet al te lang stilstaat bij zijn beslissingen, maar ad hoc handelt en het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Met alle gevolgen van dien. De vaart houdt hij er in elk geval in, want vanaf het moment dat hij het bejaardentehuis verlaat, wordt De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt – zo let hij even op een koffer voor iemand die maar niet terugkomt en dus gaat de koffer mee de bus in, maar er blijkt enorm veel (maffia)geld in te zitten, hetgeen woeste achtervolgingen tot gevolg heeft -, ook verzamelt Allan een bonte club figuren om zich heen in een zwaan-kleef-aaneffect. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.
Afbeeldingen
Bekijk aanbod
(meer)
Bol.com

Wat Tiny van dit boek vindt

Waardering
Boekenplanken
Review
Nog geen

Mijn boeken

Waardering
(wissen)
Boekenplanken

Reviews of beoordelingen van uw vrienden en de leden die u volgt

Doe mee met boekenliefde.nl!

Reviews of beoordelingen (selectie) van andere leden

“Heel grappig geschreven verhaal over een lekker nuchtere (afgezien van de brandewijn) bejaarde die de gekste dingen meemaakt en onderweg uiteenlopende vrienden opdoet. Intussen speelt hij een rol in de wereld geschiedenis van zijn 100 jaar waarin hij o.a. Stalin Mao, Franco Churchill ontmoet. Hilarisch”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
“Het gebeurt niet snel, maar dit boek kon mij niet 'pakken'.
Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen na de vele lovende woorden over dit boek, maar ik vond het taai, langdradig en de spanning die min of meer beloofd werd op de achterflap bleef voor mijn gevoel uit.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
“Niet helemaal realistisch (maar wie maalt daarom? het is een boek!) maar humoristisch verhaal. Een grappige held 'op sloffen' die laat zien dat je met de gespierde taal van een 'creatieve mind' een stuk verder komt dan met afgetrainde bi- en triceps.
Hoop voor de toekomst!”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
“Hilarisch boek, eigenlijk een klucht en bij tijden een slapstick. Het is een soort parodie op 100 jaar wereldgeschiedenis. De 100-jarige Allan ontsnapt uit het bejaardenhuis en op weg naar de bus (maakt niet uit welke bestemming) ontfermt hij zich over een koffer waar stapels bankbiljetten in blijken te zitten. Hij heeft in z'n lange leven allerlei wereldleiders ontmoet (onder het genot van een hapje en een schnapsje). Daardoor komen veel historiche gebeurtenissen op een grappige manier voorbij. Toen ik de titel een jaar geleden voor het eerst hoorde dacht ik gelijk "dat boek moet ik lezen". Echt een lekker tussendoortje na al die zware kost van de laatste maanden. Ik kan niet wachten op de film...... Het is verder niet in een klein stukje uit te leggen. Allan verzamelt een groepje kleurrijke vrienden om zich heen met wie hij de gekste dingen beleeft, hier en daar wordt een zware jongen geplet of per ongeluk niet op tijd uit de vriezer gehaald. Nou ja, dat soort dingen. Echt een aanrader voor de vakantie, jammer dat ik 'm al uit heb.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
“Na veel goeds gehoord te hebben over dit boek van Jonas Jonasson begon ik enthousiast te lezen. Na 50 pagina's had ik echter heel erg de neiging om het boek weg te leggen om aan een ander boek te beginnen. Ik heb gelukkig doorgezet, want het wordt leuker naarmate het verhaal vordert.
Het gaat over het leven van de 100-jarige Allan. Door het verhaal in het heden heen, lees je fragmenten over zijn leven en de invloed die hij heeft gehad op de wereldgeschiedenis. Deze fragmenten begon ik steeds leuker te vinden en ik keek telkens uit naar het volgende stukje. Helaas kon het verhaal in het heden mij niet boeien. Persoonlijk hou ik van meer diepgang in een verhaal; diepgang die je krijgt in de flashbacks, maar niet in het andere deel van het boek. Wel vond ik het een origineel verhaal en ik ben blij dat ik het boek uiteindelijk wel heb uitgelezen.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
“Het leest lekker weg, dit maffe verhaal. Toch haakte ik een beetje af door de enorme uitweidingen die de schrijver maakt. Hoofdpersoon Allan Karlsson heeft de halve wereldgeschiedenis meegemaakt:
Hij gaat via Franco's Spanje naar Rusland, China,Noord-Korea, de VS e.d. en eet overal met de president.
In de huidieg tijd speelt een ongeloofwaardig verhaal over zijn ontsnapping uit het bejaardenhuis en de ontmoeting met criminelen die hij per ongeluk vermoordt.
Allan komt over als een persoon die zich overal uit weet te kletsen en door iedereen sympathiek wordt gevonden.
Een onderhouden verhaal, maar geen super aanrader wat mij betreft.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
“Fantastisch! Heerlijke humor, heb regelmatig met een glimlach op m'n gezicht zitten lezen. Tegelijkertijd duikt het boek de geschiedenis in, maar verweeft deze geschiedenis zich op hilarische wijze in het leven van de hoofdpersoon. Wat een heerlijk boek!”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
“Erg leuk boek goed geschreven, ik zat vaak te grinniken om de grappige situaties. Een kleine kanttekening, het boek was 100 blz. te lang de vaart was er plotseling uit, dat was jammer.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
“Ik heb hem gelezen omdat ik dacht dat het een heel grappig boek zou zijn.
Ik vind het geen aanrader en vond het eerlijk gezegd een beetje vreemd boek.
Geen boek die ik nog eens zou gaan lezen.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0

hoi

sluiten
sluiten