Boekenliefde.nl is gratis, maar niet echt natuurlijk. Alleen al het werkend houden van boekenliefde.nl kost veel tijd en geld. Kunt u bijdragen aan het doel om boeken lezen nog leuker te maken?

Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Dr. Norton, carrière, erotiek en tragiek

door

Waardering
10.0 uit 10, 1 waarderingen
Uitgave
1e druk, Pinson Publisher, 20150415, isbn13: 9789082192940
Details
Zachte omslag, 299 pagina's
Achterzijde
(meer)
Dr. NortonPaul Norton en Victor Bosch zijn boezemvrienden die voor elkaar door het vuur gaan. Als ze tijdens hun studie samen een kamer delen is het elke avond feest. Ze hebben dezelfde voorliefde voor muziek, houden allebei van geintjes en van vrouwen. Deze twee sportieve en goed uitziende charmeurs bouwen al snel de reputatie op vrouwenverslinders te zijn. Het lijkt wel of dat juist de belangstelling bij vrouwen aanwakkert. Totdat Jackie zich aandient. Zij is de vrouw die het liefdesleven van beide mannen op de achtergrond regisseert, zonder de mannen zich hiervan bewust zijn.Beide jongemannen doorlopen na hun studie een succesvolle carrière, waardoor hun werelden langzaam uiteen drijven. De gekoesterde waardering voor elkaar ontwikkelt zich tot een haatdragende jaloezie.Als Paul Norton door belangenverstrengeling aan de kant is gezet, overdenkt hij zijn leven en ondergaat hij een zuiveringsproces om met zichzelf in het reine te komen. Hij opent een alternatieve praktijk en als zijn leven weer op de rit is besluit Paul om het hart van Jackie te veroveren. Als een virus sluipt hij haar leven binnen en besmet hij haar. De ziekteverschijnselen worden te laat door haar naasten opgemerkt, waardoor Paul Norton onherstelbare schade aanbrengt om zijn ego te bevredigen.Trefwoorden: carrière, carriere, drama, emotie, emotioneel, erotiek, erotisch, kantoor, liefde, relatie, seks, sex, tragiek.
Recensie
(meer)
Jaloezie, daar draait het allemaal om. Hoe rekbaar is het begrip: Respect.
Op een subtiele manier wordt beschreven hoe twee vrienden elkaar tolereren. Maar zoals Iris betaamt, wordt ook de keerzijde belicht.
De drijfveren van de drie hoofdpersonen worden vanuit verschillende invalshoeken toegelicht. Het eigenbelang wat mensen tot in het absurde toe drijft. Ook de aandacht die Jackie opeist. Haar levensvervulling wordt niet onbelicht gelaten. De Victors van deze wereld herken ik wel vanuit mijn eigen werkomgeving. Bonus gedreven carrièrejagers, waarbij de menselijke kant ondergeschikt is.
Uitstekend boek, wat indruk achterlaat. Ik kijk al uit naar het volgende boek. Recensie door John Zon, https://www.goodreads.com/book/show/25500265-dr-norton.Het is een knap uitgewerkt verhaal over twee vrienden, een vriendin waar ze dol op zijn en het leven dat maakt tot wie ze worden. Aangrijpend op sommige passages, dan weer vol humor of ontroerend maar steeds met een vreselijk einde in het vooruitzicht.
Er worden korte zinnen gebruikt, dat maakt het een bijzonder leesbaar boek. De keuze voor de drie delen waarin het verhaal verdeeld is, is vanzelfsprekend wanneer je het boek leest.
Het enige minpuntje waren de taalfoutjes, hier en daar. Maar dat maakte mijn leesplezier er niet minder door.
Een verhaal dat realistisch te noemen is, herkenbaar uit de verhalen in de media over de wereld van het snelle geld en mensen met een geslaagde carrière, die alles lijken te hebben wat hun hartje begeert. We kennen de achtergronden nooit.
Ik heb genoten van zoveel gebeurtenissen in een relatief kort verhaal. Steeds ter zake en naarmate het einde nadert, stijgt de spanning. Er wordt steeds meer geweld gebruikt, maar het is evenals de seks die voorkomt in het verhaal helemaal passend, zeker niet zonder een duidelijk doel. Het leert je de personages beter kennen.
Na het lezen van de laatste bladzijden was ik ietwat ontdaan. Zoveel slechtheid, zoveel domheid, zoveel liefde en zoveel haat in een toch heel mooi verhaal.
Ik kijk uit naar een volgend verhaal van Iris Pinson. Een auteur om in de gaten te houden.
Eerder las ik van haar 'Als je alleen' en 'California Dreaming'.
Geplaatst door Mieke Schepens op zaterdag, mei 30, 2015 Recensie door Mieke Schepens, http://graaggelezen.blogspot.nl/2015/05/recensie-dr-norton-iris-pinson-carriere.html.Een aanrader
Dr. Norton is een heerlijk boek waarin de competitie tussen twee mannen wordt beschreven, waarbij de derde hoofdpersoon, ene Jackie de mannen manipuleert om haar eigen behoefte te bevredigen. Interpersoonlijke tragiek.
De hoofdpersoon Victor vond ik persoonlijk van de drie het meest sympathiek. Paul vond ik een smeerlap. Mannen die vrouwen gebruiken voor hun eigen genot, waar sommige vrouwen zich maar al te gewillig aan overgeven.
Ik vond Dr. Norton een leuk boek om te lezen en heb het binnen drie avonden uitgelezen. De wendingen, maar ook de realistische kant ervan spraken me aan. Gelukkig niet zo'n zoet verhaal, want daar hou ik niet van. Een aanrader dus. Recensie door Mathilde, https://www.bruna.nl/boeken/dr-norton-9789082192940.Paul en Victor zijn echte vrienden. Ze delen niet alleen dezelfde studentenkamer, maar regelmatig ook elkaars vrouwelijke veroveringen. Totdat Victor, Jackie aan de haak slaat. Hij is het niet gewend dat een vrouw niet meteen reageert op zijn charmes. Hij besluit dan ook meteen om haar alsnog voor zich te winnen. Na een aantal spannende momenten met Jackie te hebben beleefd, blijkt ze voor hem toch niet de ware.
Terwijl Victor zich richt op zijn carrière, studeert Paul verder aan zijn opleiding. Ze zien elkaar hierdoor maar weinig en groeien snel uit elkaar. Dat Jackie met Paul samen is helpt hier natuurlijk niet bij.
Victor besluit Jackie opnieuw voor zich te winnen. Tijdens een diner waar Paul en Jackie samen eten, zorgt Victor dat hij hier ook is. Hij neemt voor de gelegenheid een mooie dame mee en hoopt hiermee wat jaloezie bij Jackie op te wekken. Dit lijkt te werken, want later die week verschijnt Jackie ineens op Victor's werk. Na nog enkele malen elkaar gesproken te hebben is Victor erin geslaagd. Jackie is verliefd en verkiest hem boven Paul. Paul kan het niet verkroppen dat hij zijn Jackie is verloren aan Victor. Sinds het einde van hun studietijd samen kan hij hem niet uitstaan. Alles lijkt Victor in de schoot geworpen te krijgen. Hij komt van een goed thuis, altijd geld genoeg en zijn vader staat altijd voor hem klaar. Dat heeft Paul niet. Hij besluit dan ook voor eens en voor altijd Jackie terug te winnen van Victor. En deze manieren zijn heel wat anders dan de versieringstrucjes van Victor. Hoe ver is Paul bereid om te gaan? En lukt het hem om hiermee Jackie terug te veroveren?
Ik heb enorm genoten van dit romantisch, erotisch verhaal. Meestal lees ik de verhalen vanuit een vrouwelijk perspectief. Het was erg leuk om het eens vanuit een mannelijk hoofdpersoon te lezen. Iris laat dan ook heel duidelijk de andere denkwijze van deze mannelijke karakters zien. Hierdoor rol je meteen in het verhaal en kom je geen dingen tegen waarvan je denkt dat het niet bij de personage past. In het begin krijg je al een sneak-peek van het einde. Ik was dit door het mee slepende verhaal helemaal vergeten. Toen ik dus bij het einde van het verhaal kwam had ik echt zo iets van; Ow nee! Het zal toch niet! En ja hoor, het bleek helaas wel zo. Ik was er helemaal stil van!
Kortom een heerlijk pakkend verhaal met goede onverwachte wendingen.
Heerlijk!
Danielle Boekenhoek Recensie door Danielle Boekenhoek, http://daniellesboekenhoek.wordpress.com/.Ik heb uitgekeken naar de derde roman van Iris. Ook Dr Norton heeft indruk op me gemaakt, net zoals de andere boeken. De vlotte manier waarop ze het zakenleven beschrijft. De wendingen van het verhaal zorgen ervoor dat je het boek moeilijk kan neerleggen.
Eigenlijk maken we allemaal wel van die vrouwen mee die mannen manipuleren met hun uiterlijk. Ze draaien de mannen om hun vingers met leugens en die trappen er nog in ook.
Dr Norton is een mooi verhaal over twee mannen die het hart van Jackie willen veroveren, alleen maar om elkaar dwars te zitten.
De mannen zijn geen lieverdjes en gaan hun eigen weg waarbij ze leugens niet uit de weg gaan. Ze veroorzaken pijn en het verdriet met hun enorme ego's, maar ze krijgen zelf ook een tik op de neus.
De ontknoping had ik me anders voorgesteld, maar deze was anders dan anders en dat maakte het juist verrassend.
Dr Norton leest lekker weg, net zoals de andere romans van Iris. Een tip voor de zomervakantie. Recensie door Ellen van de Bergh, http://www.bol.com/nl/p/dr-norton/9200000040188503/.
Afbeeldingen
Bekijk aanbod
(meer)
Bol.com
Waardering
Boekenplanken
Review
Torenhoge ego's

Of je nu in de zomer aan het strand in de zon ligt of in de winter bij de open haard zit: Dr. Norton is een vermakelijke roman die je overal kunt lezen. Het gaat over twee vrienden die door een vrouw worden gemanipuleerd waardoor hun vriendschap onder druk komt te staan. Amusant verhaal om te lezen dat vanuit de drie verschillende invalshoeken van de personages is beschreven.
Meld u aan of log in om te reageren. 0

Mijn boeken

Waardering
(wissen)
Boekenplanken

Reviews of beoordelingen van uw vrienden en de leden die u volgt

Doe mee met boekenliefde.nl!

hoi

sluiten
sluiten