Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Souvenir

door

Waardering
7.0 uit 10, 2 waarderingen
Uitgave
1e druk, Romadevi Stories, 20151102, isbn13: 9789082439809
Details
Zachte omslag, 217 pagina's
Achterzijde
(meer)
Zeven jaar na de ontvoering van haar baby ontdekt Susan wie de dader moet zijn en reist naar het land waar haar kind werd verwekt. Door dubieuze gebeurtenissen wordt Susans overtuiging nog meer gevoed. Esmée is in Indonesië. Of hebben haar familie en psycholoog gelijk en is ze psychisch doorgedraaid?
Recensie
(meer)
VrouwenThrillers.nl (Wendyw) op 24 januari 2016:
Tijdens een reis door Indonesië wordt Susan verliefd op een man en raakt zwanger van hem. Vanwege bepaalde redenen vertelt Susan de man niet dat ze zwanger is en vertrekt eerder dan gepland terug naar Nederland. Daar bevalt ze van een meisje, Esmée. Vanaf dat moment is de baby alles dat telt voor Susan. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks, de baby wordt ontvoerd. Susan haar leven staat volledig op zijn kop en ze zal niet rusten voordat ze haar kind teruggevonden heeft en alles draait om de zoektocht naar haar kind. Zeven jaar later ontdekt Susan wie de dader moet zijn. Ze reist af naar Indonesië en raakt er steeds meer van overtuigd dat haar kind daar moet zijn. Of is het toch een waanbeeld en krijgen haar ouders en psycholoog gelijk en is ze aan het doordraaien.
Souvenir heeft een mooie opvallende cover. Uitgevoerd in het rood met een stenen ei op een zwart houdertje afgebeeld. Het ei heeft prachtige kleuren, aquablauw met okergele aders. De keuze voor deze titel en cover zal gedurende het verhaal duidelijk worden. Souvenir begint al met een ijzersterke proloog. Zo een die meteen de volle aandacht pakt en nieuwsgierig maakt naar het verhaal. Vanuit het perspectief van Susan, in de eerste persoon, volgen we haar belevenissen tijdens de zoektocht van haar kind. Cursief geschreven hoofdstukken vertellen over het verleden. Over haar kennismaking met Johan en Esther, een stel waarmee ze haar reis toen heeft vervolgd. Later in het boek komt Esther aan het woord, ook deze gedeeltes zijn cursief geschreven.
Marcella Kleine heeft zelf een aantal jaren in Indonesië gewoond waardoor ze in staat is de omgeving levensecht te beschrijven en de sfeer van het land voelbaar te maken.
Ik ben zelf geen moeder maar de auteur heeft de gevoelens van Susan zo goed beschreven dat ik me toch goed in dit karakter heb kunnen verplaatsen. Kan me natuurlijk wel enige voorstelling maken maar ik denk dat het toch anders is als je moeder bent. Maar het is zo intens beschreven dat ik er een knoop van in mijn maag kreeg. Marcella werkt in het dagelijks leven met mensen die door psychische problemen zijn vastgelopen en delicten hebben gepleegd, dus zij weet als geen ander hoe de psyche van deze mensen in elkaar zit. Maar dan kan je deze ervaring wel gebruiken in een verhaal, dan moet je het nog wel goed kunnen verwoorden. Marcella laat hier zien dat ze daar heel goed in is. Een heel mooi voorbeeld is het volgende citaat:
'Mijn handen nemen een schepje zand en laten dit door mijn vingers glijden. Er blijven korreltjes op mijn handpalmen plakken. Zo is het leven ook, bedenk ik me. Het glipt door je vingers. Soms gaat het stroef en soms gaat het sneller dan je zou willen. En altijd blijft er wel iets achter. Een fijne herinnering of een diep verdriet. Maar ook dat vervaagt weer tot er bijna geen korreltjes meer op je handen zitten.'
Alleen de wijze waarop het personage Rachmad neer werd gezet vond ik wat minder. Een t Recensie door WendyW, Vrouwenthrillers.nl.Marcella Kleine behoort nu toch wel bij de thrillerschrijvers die je niet meer kunt negeren. Met Souvenir heeft ze weer een prachtige thriller geschreven. Een boek met psychologische diepgang, dat kan ook haast niet anders want Marcella werkt in de forensische psychiatrie.
De sfeer van Indonesië is levensecht beschreven. In het boek kun je lezen dat Indonesië geur, kleur en lawaai is. Tijdens het lezen waan je, je in de kakofonie van geluiden en ben je deelgenoot in het bloedstollende avontuur van Susan.
De proloog begint al spannend en is de opmaat voor de rest van deze thriller. Wat is er aan de hand en waarom reist Susan af naar Indonesië? Een aantal jaar geleden is het dochtertje van Susan ontvoerd en ondanks zoektochten wordt er nooit een spoor gevonden van Esmée. Susan komt in ernstig psychiatrische nood en wordt zelfs opgenomen met een recherlijke machtiging. De jaren rijgen aaneen maar het gemis van haar dochtertje knaagt aan haar. Via de social media komt ze op het spoor van oude backpackvrienden en komt tot een verbijsterende ontdekking. Ze reist af naar haar vrienden voor een korte vakantie. Hier begint ook haar zoektocht naar haar ontvoerde dochtertje.
Door middel van flashbacks leren we de andere personages kennen, Esther en Johan. Mede backpackers die Susan in Indonesië heeft leren kennen. Deze zijn verhelderend om de geschiedenis die zich heeft afgespeeld goed te kunnen begrijpen. In het heden komt Susan voor zware uitdagingen te staan en ze weet niet meer wie ze kan vertrouwen. Hoe zit het met de bedienden van Esther, wat voeren zij in hun schild? En Rachmad? Een studievriend van Johan, wat voert hij in zijn schild? Esther gedraagt zich ook vreemd of verbeeldt ze dit zich allemaal. Door een reeks toevallige gebeurtenissen weet Susan dat haar leven niet meer veilig is. Haar leven raakt in een rollercoaster.
En dat is wat er met je als lezer ook gebeurt, je raakt in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen in deze thriller, kun je niet meer stoppen. Het is een aangrijpend verhaal, de spanning is goed gedoseerd en de personages komen goed uit de verf. De schrijfstijl van Marcella Kleine is zeer plezierig om te lezen. Kortom, je hebt hier een heerlijk boek in de hand. Met het oog op de feestdagen bovendien een echte aanrader!
5 sterren Recensie door Wemmie, Hebban.De zoektocht van een moeder naar haar kind. Als Susan op het spoor komt van haar zeven jaar geleden ontvoerde dochter reist ze af naar Indonesië om uit te zoeken of haar gevoel klopt. Wat hebben Johan en Esther, met wie zij acht jaar eerder door de Gordel van Smaragd trok, met haar verleden en heden te maken? Door een slim in elkaar gezet verhaal vanuit het perspectief van Susan, met flashbacks in cursief font van zowel Susan als Esther wordt stukje bij beetje duidelijk dat het verlies en het gemis van een kind diepgaande sporen nalaat in het leven van de betrokkenen. Deze psychologische thriller zit goed in elkaar en is helder en met veel gevoel voor detail geschreven. Hoewel er een paar mooie plotwendingen inzitten, komt het einde, waar alle eindjes goed aan elkaar geknoopt worden niet echt als een verrassing. Geheel komt wat zakelijk en gekunsteld over. Opvallende cover in rode kleur met afbeelding van een marmeren ei. In het verhaal wordt de keuze voor zowel titel als afbeelding geheel duidelijk. De auteur (1960) publiceerde eerder o.a. de psychologische thriller 'Schijnvertoning'*. Recensie door Mick K. Zwart, NBD Biblion.Marcella Kleine - Souvenir, het 5e boek van deze auteur. Eerder schreef zij een psychologische thriller, twee spannende romans en een zomerthriller, samen met een andere auteur. De zomerthriller las ik destijds, maar als solo auteur had ik nog geen kennis met haar gemaakt.
Susan, een vrouw die destijds een behoorlijke klap opliep toen haar baby 7 jaar geleden ontvoerd werd. Sindsdien is haar leven niet meer hetzelfde, maar de hoop haar kind ooit weer terug te vinden heeft ze nooit opgegeven. Nu denkt ze een nieuw aanknopingspunt gevonden te hebben en denkt te weten in welke hoek ze moet zoeken. Haar familie en psycholoog verklaren haar voor gek en denken dat ze er psychisch nog steeds niet bovenop is. Ze blaast haar zoektocht nieuw leven in en reist af naar Indonesië.
Nadat ik de duo zomerthriller had gelezen, die ik had ervaren als een luchtig tussendoortje, liet ik mij nu verrassen door Marcella haar meest recente thriller.
Het boek start met een mooie en spannende proloog, waarmee de toon wordt gezet. We maken kennis met Susan, een vrouw die nog steeds heeft te dealen met een groot verdriet, nadat haar meest dierbare bezit haar destijds werd afgenomen. Na een hoop nieuwe research, vertrekt zij nu vol overtuiging richting Azië, waar haar kindje destijds verwekt werd. Een nieuwe grootse zoektocht begint en ze komt in contact met Esther, die ze jaren geleden heeft leren kennen tijdens een backpackers avontuur. Naast de vlot geschreven hoofdstukken over haar zoektocht, komen we ook middels een soort van flashbacks te weten wat zich zoveel jaar geleden allemaal afgespeeld heeft.
Susan komt over als een sympathieke, gevoelige vrouw. Esther daarentegen is het tegenovergestelde, iemand waar je al snel een hekel aan begint te krijgen. De spanningsboog blijft gedurende het hele boek strak gespannen (waarmee de auteur de naam van haar Facebook pagina eer aandoet ; Marcella Kleine - boeken met spanning) en Souvenir is een thriller geworden met veel vaart waarin een hoop gebeurt en die heel plezierig leest.
De auteur is sinds haar zomerthriller absoluut enorm gegroeid in haar schrijven, of haar schrijfkunsten komen gewoon veel beter tot zijn recht wanneer zij alleen een boek schrijft, wie zal het zeggen. Met dit mooie Souvenir heeft zij bewezen veel schrijftalent te hebben, mij enorm verrast, op het puntje van mijn stoel doen zitten en weten te boeien. Dat belooft nog een hoop moois voor de toekomst!
Vier hele dikke , dat zich, als ik je een rapportcijfer had moeten geven, uitdrukt in een 8½. Recensie door Anne Jan de Jong, Thrillerlovers.
Afbeeldingen
Waardering
Boekenplanken
Review
Nog geen

Mijn boeken

Waardering
(wissen)
Boekenplanken

Reviews of beoordelingen van uw vrienden en de leden die u volgt

Doe mee met boekenliefde.nl!

Reviews of beoordelingen (selectie) van andere leden

Boeken met een vergelijkbare waardering op boekenliefde.nl

hoi

sluiten
sluiten