Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

De expat

door

Waardering
7.0 uit 10, 7 waarderingen
Uitgave
The House of Books, 20151102, isbn13: 9789044350036
Details
Zachte omslag
Achterzijde
(meer)
Julia leidt samen met haar man Paul een luxe leven als expat in het dynamische Singapore. Paul gaat steeds meer op in zijn werk en het lukt Julia maar niet haar eigen carrière op te pakken. Ze gebruikt Pauls telescoop om haar overbuurman Dave te bespioneren. Ondanks de aantrekkingskracht tussen
hen beiden is er iets aan de man wat ze niet vertrouwt. Wanneer Daves maid Angelica op verdachte wijze om het leven komt, wordt Julia een duistere, geheimzinnige wereld ingetrokken en ontdekt ze de minder zichtbare kant van Singapore van uitbuiting en prostitutie.
Patricia Snel (1967) groeide op in Gouda en studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en kunstgeschiedenis. Naast de bestseller De expat verschenen van haar de thrillers Verblind, De intrigant en De jacht. Patricia woont en werkt sinds 2010 in Singapore en op de Kaaimaneilanden.
De expat betekende de doorbraak van Patricia Snel als thrillerschrijver. Het boek stond wekenlang in de Bestseller 60 en werd een van de bestverkochte thrillers van 2013.
'Deze dampende, nieuwe thriller lees je in één ruk uit' De Telegraaf
Afbeeldingen
 
Waardering
Boekenplanken
Review
Nog geen

Mijn boeken

Waardering
(wissen)
Boekenplanken

Reviews of beoordelingen van uw vrienden en de leden die u volgt

Doe mee met boekenliefde.nl!

Reviews of beoordelingen (selectie) van andere leden

“De Expat door Patricia Snel geleend via de bibliotheek Oosterschelde
Gelezen tijdens mijn vakantie in Spanje 2014

Beschrijving:
1.De cover: een erg aantrekkelijke cover, mooie vrouwen benen in het water ik geef 8 punten
2. Dit boek speelt zich af in 2013 in Singapore.
Julia de Rijck getrouwd met Paul Groothuis heeft haar baan in Nederland opgezegd en is samen met haar man voor zijn werk naar het schiereiland Singapore verhuisd. Ze wonen in een 4kamer appartement. Ze hebben een meid die het huishouden bestiert. Ze heet Spirit en zij woont in. In een heel klein kamertje genaamd de bomb shelter, zonder raam of airco, maar Paul vind dat ze boft ze leeft niet in armoede. Julia is aan het solliciteren, maar dit lukt nog niet zo goed en Paul stort zich volledig in zijn werk. Hij gaat zo op in zijn iPhone en laptop dat hij de verwijdering niet echt bemerkt. Wanneer Julia via een verrekijker recht in de ogen van haar overbuurman Dave kijkt en dit vaker gebeurt raakt Julia zo opgewonden dat ze Dave een striptease geeft. Na een tijdje komt ze Dave onverwacht tegen in de parkeergarage en na een drankje belanden ze samen op het damestoilet.
Spirit heeft een vriendin Angelica die de maid is van Dave. Wanneer Julia een foto vind van een bint en blauw geslagen Angelica en zei er achter komt dat dat gebeurde toen Dave al de werkgever van Angelica was komen er verschrikkelijke dingen boven water en wanneer Angelica dood wordt gevonden gaat Julia met gevaar voor eigen leven op onderzoek uit. Ondertussen groeien Paul en Julia steeds verder uit elkaar, maar krijgt Julia een piano en een dure armband van Paul. Waar betaald hij die van want volgens de gevonden afschriften gaan de inkomsten er met bakken uit.
Wanneer Julia achter een mensenhandel komt nadat Angelica dood is gevonden brengt zij haar maid Spirit ergens in veiligheid. Maar eerst verstopt ze samen met Spirit een pakje met foto's en paspoorten wat Angelica vlak voor haar dood aan Spirit had gegeven met de boodschap dat het pakketje veel waard was.
Wanneer zij op een dag thuis komt is het hele appartement overhoop gehaald. Julia belt Paul op en die draagt haar op haar koffer te pakken en ook wat kleren voor hem mee te nemen. Ze moeten er maar even samen tussenuit zegt hij. Paul belt geen politie want dat zou allemaal erg lang duren en ze moeten nu meteen weg.
Eindelijk biecht Paul op waarom hij vind dat ze er meteen een tijdje tussen uit moeten en wanneer ze op weg gaan naar het vliegveld voor hun vakantie stapt Dave bij hun in de taxi en volgt er een kijk op het leven van oa de jonge jongens en meisjes die worden geronseld.

Beredenering:
7.Ik heb voor dit boek gekozen omdat Patricia in Nederland was en zij mij erg sympathiek over kwam en ik enthousiast werd door haar vertellingen over haar boeken. Ik besloot dit boek te gaan lezen omdat het vrij nieuw is en de cover mij aantrok.
8. Wat mij diep heeft geraakt is de minachting van de overheid naar de maids toe. Dat zij niets te zeggen hebben en worden uitgebuit en mishandeld.
Wat ik nog moet opzoeken is het woord De Expat, niemand wist wat het eigenlijk betekende en daar ik op vakantie ben kan ik het niet meteen opzoeken.
11. Het plot vond ik boeiend ik had het niet zo verwacht, ik had verwacht dat ze zouden terug keren naar Nederland.

Oordeel:
Ik heb nog nooit een boek zo snel uit gelezen. Ik vond het wel jammer dat sommige woorden niet werden uit gelegd zoals Expat. Binnen 2 dagen was het boek uit het was boeiend tot de laatste blz. Ik geef het boek 3.5 ster.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
“Afloop is wat saai en onbegrijpelijk”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
Ria:
Tf:

Boeken met een vergelijkbare waardering op boekenliefde.nl

hoi

sluiten
sluiten