Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

De voordelen van onbeantwoorde liefde

door

Waardering
8.0 uit 10, 1 waarderingen
Uitgave
1e druk, Blossom Books, 20170424, isbn13: 9789020678888
Details
Zachte omslag, 304 pagina's
Achterzijde
(meer)
Liefde, zoenen en ijs: Becky is back!Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Suso wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat 'ze er gewoon voor moet gaan' en 'een risico moet nemen', maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en - volgens haar oma - 'volslank'.Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly's reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt... of haar eigen hart volgt.Over SIMON VS. DE VERWACHTINGEN VAN DE REST VAN DE WERELD'Ook weleens fijn: een zwijmelboek over homojongeren waarin alles goedkomt.' - Trouw'Een boek om van te smullen.' - 7Days'
Recensie
(meer)
De voordelen van onbeantwoorde liefde lijkt op het eerst gezicht een dynamisch en vlot geschreven liefdesverhaal over een onzeker meisje dat er maar niet in slaagt een vriendje te krijgen. Sterker nog: ze heeft nog nooit met een jongen gezoend. Niet zozeer omdat jongens haar niet leuk vinden maar omdat ze niet durft en niet doorzet. Molly heeft een enorme angst om afgewezen te worden en zwelgt dan maar in steeds weer nieuwe verliefdheden, zonder dat er iets gebeurt. Misschien moet ze een keer afgewezen worden om door haar vrees heen te komen, denk ze zelf. 'Zoals een slang beethouden om van de angst voor slangen af te komen.'
Als haar tweelingzus Cassie vaste verkering krijgt met een meisje en hun moeders gaan trouwens, omdat het homohuwelijk eindelijk officieel is erkend, gaat het pas echt knagen en legt ze zichzelf steeds meer druk op. Haar omgeving draagt daar graag een steentje aan bij. Het lijkt erop dat er iets kan ontstaan uit een flirt met een knappe hipster maar tegelijkertijd broeit er iets in de vriendschap met haar slonzige mannelijke collega, bij wie ze zich op haar gemak voelt en met wie ze enorm kan lachen. Het laat zich raden wie Molly uiteindelijk aan haar zijde heeft op de bruiloft van haar moeders.
Tot zover het vlot geschreven liefdesverhaal maar gelukkig heeft Becky Albertalli net wat meer te bieden. Met het verfrissende Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue liet ze al zien dat ze onbekommerd over homoseksualiteit wil schrijven en dat zet ze door. De relatie van haar tweelingzusje met een meisje, die er dan weer mee tobt dat het wel erg voorspelbaar is om als dochter van twee lesbische moeders ook op vrouwen te vallen. Het wordt ongedwongen verweven in een verhaal dat als interessantste thema de relatie tussen de tweelingzussen heeft.
Cassie en Molly vertelden elkaar altijd alles maar verhouden zich ineens anders tot elkaar nu de liefde een serieuze rol gaat spelen. Die omslag in ingrijpend en pijnlijk; hun onvoorwaardelijke band loopt deukjes op en zorgt voor verwarring en ongerustheid. Maar uiteindelijk is er begrip omdat ze er met elkaar over kunnen praten en beseffen dat deze worsteling onontkoombaar is omdat ze nou eenmaal individuen zijn. Het losmaken van de vertrouwdheden uit de kindertijd (versterkt omdat het om een tweeling gaat maar het geldt voor veel broers en zussen of vriendschappen) is als thema herkenbaar uitgewerkt. Je weet stiekem wel dat het ooit gaat veranderen, maar wil daar niet echt aan. Fuck verandering, zegt Molly, die zelden grove taal gebruikt.
De voordelen van onbeantwoorde liefde gaat daardoor net wat dieper en is door de frisse en dynamische stijl alleszins een vlotte coming-of-age roman. Recensie door Jaap-Friso, JaapLeest.
Afbeeldingen
 
Waardering
Boekenplanken
Review
Nog geen

Mijn boeken

Waardering
(wissen)
Boekenplanken

Reviews of beoordelingen van uw vrienden en de leden die u volgt

Doe mee met boekenliefde.nl!

hoi

sluiten
sluiten