Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Mannen die vrouwen haten

door

Waardering
8.1 uit 10, 124 waarderingen
Uitgave
3e druk, Signatuur, 20080701, isbn13: 9789056723088
Details
Zachte omslag, 560 pagina's
Achterzijde
(meer)
'Mensen hebben altijd geheimen. Het is alleen de vraag hoe je daarachter komt.' - Lisbeth SalanderTwee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert ... Mannen die vrouwen haten is het eerste boek in de succesvolle Millennium-reeks met Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander in de hoofdrol.
Afbeeldingen
Bekijk aanbod
(meer)
Bol.com
 
Waardering
Boekenplanken
Review
Nog geen

Mijn boeken

Waardering
(wissen)
Boekenplanken

Reviews of beoordelingen van uw vrienden en de leden die u volgt

Doe mee met boekenliefde.nl!

Reviews of beoordelingen (selectie) van andere leden

“Iedereen praat over dit boek, maar ik vind het overroepen. Ik ben niet van plan om de twee volgende delen van deze trilogie te lezen.

Op de achterflap staat:

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert …”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
“Geweldig boek. De karakteropbouw van het hoofdpersonage Sallander is perfect. Het mysterie grandioos en het plot verrassend. Helaas is de schrijver te vroeg overleden anders hadden we 10 geweldige boeken gehad, maar met de milleniumtrilogie mogen we ook heel tevreden zijn.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
“Eerste deel van de Millenniumtrilogie waarin journalist Mikael Blomkvist en hacker Lisbeth Salander de opdracht krijgen de verdwijning van een 16-jarig meisje te onderzoeken. Zij is 40 jaar eerder spoorloos vedwenen en de broer van haar opa wil weten wat er gebeurd is. Ze stuiten op een duister en zeer bloedig familiegeheim......
Superspannend boek dat heel gemakkelijk leest. Er lopen een paar mooie verhaallijnen door elkaar waardoor je nieuwsgierig wordt naar de volgende delen. Die moet ik dus ook maar snel gaan lezen! Trouwens het eerste boek dat ik als ebook heb gelezen op mijn mobieltje. Dat leest erg gemakkelijk en ik ben blij dat ik de andere delen ook als ebook heb.
Het boek is ook verfilmd en als de 3 delen op dvd komen zal ik die ongetwijfeld ook willen zien.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
“Beschrijving
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Journalist Mikael Blomkvist, zojuist veroordeeld wegens smaad, wordt door de grootindustrieel Henrik Vanger ingehuurd om een familiekroniek te schijven en om uit te vinden wat er met zijn veertig jaar geleden verdwenen nicht Harriet is gebeurd. De zaak is nooit opgelost en Blomkvist begint zijn taak met weinig vertrouwen op een speciale plaats: een eilandje in het noorden van Zweden, waar de familie Vanger bij elkaar woont, een familie vol met vetes en vreemde figuren. Als Blomkvist eindelijk een vinger achter het geheim krijgt, wordt er een gruwelijke beerput geopend en wordt duidelijk met wat voor familie hij te maken heeft. Een roman van magistrale proporties, meer dan vijfhonderd pagina's die zich ademloos laten lezen dankzij de spannende en knap met elkaar verweven verhaallijnen, de boeiende en soms onthutsende personages, de aandacht voor de omgeving en ondanks de wat minder overtuigende afwikkeling. De figuur Blomkvist is sympathiek en menselijk, er is veel op hem aan te merken, maar eerlijkheid is zijn kracht. Eerste deel van de Millenniumtrilogie. Inmiddels verfilmd. Paperback met vrij kleine druk. Bekroond met de Glazen Sleutel 2005.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
“Super trilogie. Heb ze alle drie achter elkaar gelezen.
Mooie manier om de valantie door te komen.
Nu even afkicken van deze serie.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
“Een fantastisch boek. Uit nieuwsgierigheid toch door het begin heen gekomen, de spanning laat je doen blijven lezen!”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
“Voldeed helemaal aan de verwachtingen die ik van tevoren had. Ook al zijn het heel wat pagina's het boek was zo maar uit.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
“De eerste van de Millennium Trilogie. Ik moest er even inkomen, maar echt een geweldig boek. Ik heb de rest van de trilogie direct erna gelezen.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
“Het eerste deel van een geweldige reeks. Elk opgelost raadsel zorgt weer voor een nieuw raadsel en dat maakt dit boek zeer de moeite waard om te lezen.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0

Boeken met een vergelijkbare waardering op boekenliefde.nl

hoi

sluiten
sluiten