Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Elbert

Meld u aan of log in of login via Facebook voor meer informatie, om een berichtje te sturen of boekenvrienden te worden.

Elbert’s boekenplanken

gelezen (391)
aan het lezen (0)
van plan te lezen (0)
in bezit (0)
favoriet (0)

Elbert’s recente activiteit

(wissen)
geeft
aan
Vrije val, als je droombaan een nachtmerrie wordtdoor Pierre Lemaitre

Elbert:
“Alain is gelukkig getrouwd met Nicole, waarmee hij 2 dochters heeft, zijn vrouw heeft een prima baan en dat had hijzelf vroeger ook, maar toen kreeg hij ontslag bij het bedrijf waar hij als HR functionaris in dienst was.
Om toch in beweging te blijven voert hij in de ochtenduren klusjes uit totdat hij slaags raakt met zijn leidinggevende en hij ook daar op straat komt te staan, sterker nog, hij wordt aangeklaagd en dat komt slecht uit want hij heeft geen inkomen en kan al helemaal geen advocaat betalen.
Dan komt er licht in de duisternis als hij uitgenodigd wordt om middels een rollenspel een prima baan te verwerven bij een vooraanstaand bedrijf, maar dan benadert een werkgeefster van dat bedrijf hem en alles komt in een ander daglicht te staan, in plaats van te bedanken voor de eer verzint hij een plan, een plan dat alles in een ander perspectief zet.

Ik kan er niet meer onderuit, wat vind ik Pierre Lemaitre een fantastische schrijver, alle boeken, of het nou thrillers of romans zijn, zijn zo geweldig geschreven dat je je helemaal in de verhalen verliest , ik ben fan van hem absoluut.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
De buitenstaanderdoor Stephen King

Elbert:
“De politie moet zich buigen over een gruwelijke moord op een kleine jongen, die ook sexueel misbruikt is, het onderzoek start en kent al snel een dader, een coach uit de plaats, zijn DNA wordt aangetroffen en hij is door diverse mensen gezien, hij wordt aan de schandpaal genageld, het verhaal wordt vreemder als hij een sluitend alibi heeft, hoe kan hij op 2 plaatsen tegelijk zijn geweest??
Het onderzoek stuit op een vergelijkbare oudere zaak waar 2 meisjes omkwamen en waar de dader ook een alibi had.
Hoe verder het onderzoek verloopt hoe vreemder het wordt, het wordt nog vervelender als er intern ook wat gebeurd.
Ik ben , mede gepushed door de goede kritieken, met goede moed begonnen aan dit boek, in mijn achterhoofd meenemend dat ik geen KING fan ben, maar je weet het niet, het eerste deel boek was voor mij nog redelijk te pruimen, maar dan komen de typische Stephen King elementen opduiken, waar ik absoluut niks mee kan, ik heb de laatste 200 bladzijden versneld door gelezen, omdat ik al wist welke kant het op zou gaan'.
Na dit zeer matige boek, weet ik het zeker, ik ga nooit meer aan een Stephen King boek beginnen, ik vind het zonde van mijn tijd, ik ben bewust dat ik hiermee een hoop fans tegen de haren in strijk, maar wees gerust, ik zal nooit meer iets over deze schrijver schrijven, snel door naar een goed boek!”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Verstoten, Psychologische romandoor Martin Boetselaar

Elbert:
“Martin en Madelien leiden een heerlijk leventje met hun 2 dochters, het lijkt een perfect gezinnetje, maar helaas begint het te kriebelen bij Madelien en begint ze een verhouding, die al snel wordt gevolgd door een volgende verhouding met een zekere Ferry, een godsdienstig man die haar helemaal naar zijn hand zet, daar valt nog maar te leven, maar langzaam maar zeker weet hij ook beslag te leggen over de kinderen.
Om een lang verhaal kort te maken, de kinderen beginnen zich af te zetten tegen hun biologische vader en zijn vriendin Fleur, er volgt een lange weg langs diverse instanties om voor elkaar te krijgen dat de meisjes weer omgang kunnen krijgen met hun vader, de wanhoop is voelbaar.
De ene keer lijkt het beter te lukken dan de andere keer, maar elke keer vindt er weer iets plaats waardoor het lijkt dat het contactherstel tussen vader en dochters steeds ver weg lijkt te zijn.
Ik heb dit boek met een toenemende kwaadheid gelezen, te vergelijken met "Knielen op een bed violen", waar de godsdienst ook al een groot aandeel had, maar dit had in dit boek niet de overhand.
Het is Martin Boetselaar gelukt om mij helemaal in te leven in de vader en zo een een voorstelling te creëren wat er allemaal zou kunnen gebeuren als je in de mallemolen belandt van een vechtscheiding, en daar was dit wel een hele heftig voorbeeld van, het is een zeer emotioneel boek, waar ik intens van genoten heb, ik heb de laatste tijd geen boek gehad waar ik echt steeds in verder MOEST lezen, omdat ik wilde weten of het allemaal wel goed zou komen.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Norwegian wooddoor Haruki Murakami

Elbert:
“Laat ik maar eens kort door de bocht beginnen, ik heb Kafka op het strand gelezen, 1q84, Opwindvogelkronieken, dus genoeg vergelijkingsmateriaal van deze schrijver, maar dit relatief kleine boekje vond ik de beste van allemaal.

Wanatabe is de hoofdpersoon van het boek en eigenlijk draait alles om liefde en vriendschap, het lijkt allemaal niet weggelegd voor hem, hij raakt bijvoorbeeld bevriend met Kizuki en Naoko, en op de laatste raakt hij verliefd al lijkt hij er niet aan toe te willen geven, als er iets onverwachts gebeurd lijkt de weg vrij voor hun twee, maar de weg loopt als een V-splitsing uit elkaar, hij zoekt troost bij een vriend die hem altijd wel aan een sexavontuur weet te koppelen maar dat is het niet voor hem, hij ontmoet de expressieve Midori, waar wel een liefde lijkt te ontbloeien, maar ook daar zijn er steeds struikelblokken.
Als hij op bezoek gaat bij Naoko, die inmiddels in een inrichting zit, ontmoet hij Reiko, waar hij ook min of meer een band krijgt.

Nogmaals ik heb echt genoten van dit boek, het is een droevig boek, maar ik moet zeggen dat ik ook af en toe vreselijk moest lachen, zeker als Midori op het toneel verscheen,
Het verdient de volle 5 sterren, een boek wat me zeker voorlopig bij zal blijven.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
De eerlijke vinderdoor Stephen King

Elbert:
“Morris Bellamy is helemaal bezeten van een schrijver, Rothstein, en dan met name de Jimmy Gold trilogie van zijn hand.
Morris is helemaal boos op de schrijver omdat het met zijn favoriete hoofdfiguur (Jimmy dus) minder goed afloopt in het laatste boek, hij besluit samen met 2 vrienden verhaal te halen bij de schrijver.
Het loopt helemaal uit de hand, hij vermoordt de schrijver, maar hij ontdekt naast een hoop geld ook notitieboekjes die het vervolg zouden worden op de trilogie, het zou dus een cyclus worden.
Om hier alleen van te profiteren vermoordt hij ook zijn handlangers en verstopt de literaire schat onder een boom waar hij het later hoopt op te graven, maar nu gaat hij gruwelijk de fout in, in een onbezonnen ogenblik verkracht hij iemand en moet daarvoor jarenlang brommen, als hij uiteindelijk na vele jaren op vrije voeten komt gaat hij op zoek naar zijn schat, maar er is iemand hem voor geweest, hij komt er achter wie dat is en zo ontspint zich een klopjacht op de crimineel en de vinder.

Ook na dit boek van Stephen King kom ik er toch weer achter dat ik nooit een echte fan van hem zal worden, het is niet dat zijn boeken niet goed in elkaar zitten, dat is het niet, maar ik stoor mij mateloos aan bepaalde aanduidingen, zoals Gele en Blauwe Bivakmuts, Roodlip, het vogelstrontgebouw en noem maar op,ik krijg voortdurend het gevoel dat ik een kinderboek zit te lezen, dat is niet alleen in dit boek, maar ook in vele andere boeken van hem.
Maar iets in mij wil toch na verloop van tijd weer een boek van hem lezen, daar kan ik zelf ook niet bij eerlijk gezegd, ik heb zelfs de Buitenstaander gekocht, dus zeg het maar wat er mis is met me, kennelijk boeit hij toch voldoende.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0

Elbert’s best gewaardeerde boeken

hoi

sluiten
sluiten