Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Elbert

Meld u aan of log in of login via Facebook voor meer informatie, om een berichtje te sturen of boekenvrienden te worden.

Elbert is aan het lezen, is van plan te lezen

Elbert’s boekenplanken

gelezen (360)
aan het lezen (0)
in bezit (0)
favoriet (0)

Elbert’s recente activiteit

(wissen)
geeft
aan
Onder een hemel van sproetendoor Alex Boogers

Elbert:
“Het zijn verhalen van 3 personen, die allemaal niet gelukkig zijn, een man die zijn vrouw in het hospice moest laten waardoor het hem op verwijten kwam te staan, een meisje dat gepest wordt op school en gehaat wordt door haar stiefvader, en een intelligente zwarte jongen die als dom wordt afgeschilderd en gediscrimineerd wordt; deze verhalen komen in 1 boek tot elkaar en mondt uiteindelijk uit in een afgrijselijk drama.

Ik vond het boek niet gelijk een niet-kunnen-wegleggertje, maar halverwege krijgt het je toch weer in zijn greep mede door de heerlijke stijl van Alex Boogers, kortom weer een product uit zijn hand dat er wezen mag.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Machtsstrijddoor Wouter Helders

Elbert:
“Chris Hurkman is 1 van de topmannen van het concern De Graaff & Hurkman, een multinational; de strijd om de macht brandt pas echt goed los als directeur de Graaff zelfmoord pleegt en Hurkman wordt afgescheept met een deel van het bedrijf wat geen kans van slagen lijkt te geven.
Op de achtergrond speelt nog de dood van zijn ouders mee die ook in de schaduw van dit bedrijf de dood vonden, zodoende komt hij in contact met journaliste Sofie Lafleur en er ontspint zich een spannende ontknoping naar de eindfase die zal draaien om het vinden van het uiterst dure grondstof Coltan.
Teruglezend constateer ik dat het niet allemaal duidelijk is wat ik zeg, daarom raad ik aan deze uiterst interessante thriller gewoon te lezen.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Het lichtschipdoor Jan Hardenberg, Siegfried Lenz

Elbert:
“Het lichtschip is een verankerde boot dat dienst doet als vuurtoren, als de bemanning schipbreukelingen aan boord hijst, blijkt dat ze daarmee ook criminelen aan boord gehijst hebben.
De misdadigers willen weg, maar stuiten op verzet van de kapitein Freytag, die willens en wetens aan zijn standpunt vast houdt ondanks de bedreigingen van de aanvoerder van de 3-koppige bende, dokter Caspary, deze 2 heren vormen de hoofdmoot van deze korte roman, die in een soort steekspel uitmaken wie van de 2 de overwinnaar wordt.
Een heerlijke, tevens spannende roman, waar de zinnen aan elkaar worden geregen met prachtig taalgebruik langzaam maar zeker toewerkend naar een heftig plot.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Alleen in Berlijndoor Hans Fallada

Elbert:
“Het leven van de Otto en Anna Quangel neemt een ommekeer als zij bericht krijgen dat hun zoon aan het front in de zinloze oorlog is gesneuveld.
Zij schrijven kaarten waarop steeds een (andere) boodschap staat dat tegen het regime van Hitler is gericht, zij leggen deze kaarten op diverse plekken in Berlijn neer, de Gestapo gaat op jacht naar ze.
Het wordt een spannende geschiedenis en naarmate de tijd vordert wordt met name Otto onvoorzichtiger.

Dit wederom buitengewone verhaal van een schrijver die ik pas dit jaar leerde kennen is weer van hoog gehalte en zeer leesbaar en spannend, het feit dat het op een waar gebeurde geschiedenis is gestoeld maakt alles zeer geloofwaardig, dit is dus het derde boek dat ik lees van Fallada, en voor de derde keer geef ik de volle 5 sterren, dat zegt genoeg denk ik.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Moederlanddoor Paul Theroux

Elbert:
“Het verhaal begint bij de dood van een vader deel uitmakend van een gezin met 7 kinderen, vanaf dat moment is het moeder die alles bepaalt wat er in de familie gebeurt, ze manipuleert, zet de kinderen tegen elkaar op en doet dat op zo'n sluwe manier dat ze altijd buiten schot blijft.
Naarmate ze ouder wordt lijkt ze steeds steviger de scepter te zwaaien, daarmee ook veroorzakend dat de broers en zussen elkaar steeds meer gaan haten, nee het is bepaald geen leuke familie waar we mee te maken krijgen.

Hoofdstuk 15 begint met de woorden"De oplettende lezer die het tot nu hier heeft volgehouden.......', en met name dat laatste gedeelte is veelzeggend voor het eerste deel van het boek, het is taai en saai, maar inderdaad hier begint zo'n beetje te ommekeer naar boeiend en nieuwsgierig naar het vervolg al wordt het nooit een echt een sprankelend boek, daarvoor is de zwartgalligheid te hoog aanwezig in het boek, laat ik het zo zeggen: ik vond het een heel goed boek, maar ik vond het ook niet echt erg dat ik het uit had.”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0

Elbert’s best gewaardeerde boeken

hoi

sluiten
sluiten