Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Elbert

Meld u aan of log in voor meer informatie, om een berichtje te sturen of boekenvrienden te worden.

Elbert’s boekenplanken

gelezen (400)
aan het lezen (0)
van plan te lezen (0)
in bezit (0)
favoriet (0)

Elbert’s recente activiteit

(wissen)
geeft
aan
De laatste ontsnappingdoor Jan van Mersbergen

Elbert:
“De oorsprong van het verhaal is de vriendschap tussen Dee dee en Ruben, jongetjes van 10 jaar, via hun komen hun vaders met elkaar in contact en ontstaat er ook een vriendschap tussen de vaders.
Ruben komt uit een gezin, waarvan ook een zusje en moeder deelgenoot zijn, maar Dee dee niet, die leeft als enig kind met zijn moeder; via haar weet hij wel achter de gegevens van zijn biologische vader te komen en dat is Vidar; Vidar heeft ruim tien jaar geleden zijn geboortegrond (onbestemd land) verlaten, waar hij zijn broer en ouders achterliet om zich vervolgens in Amsterdam te vestigen, waar hij een korte affaire had met de moeder van Deedee, hij houdt zich in leven met een soort Houdini act.
De broer van Vidar die als een donkere wolk boven het verhaal hangt, speelt een grote rol in het verhaal, al is lang onduidelijk waarom.

Een buitengewoon aangrijpend boek, waar vriendschap en familie hoog in het vaandel staan, op een pakkende manier beschreven door Jan van Mersbergen; ik had nog nooit iets van hem gelezen, maar dit smaakt naar meer, dat is duidelijk; dit is een klein boekje van 160 bladzijden dat een grote indruk achterlaat.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Kleine brandjes overaldoor Celeste Ng

Elbert:
“Het boek handelt over in eerste instantie de familie Richardson, een welgestelde familie met 4 kinderen, waarvan Izzy, de jongste, de meest onhandelbare is, ze ligt voortduren in de clinch met jan en alleman.
De vrouw des huizes is in bezit gekomen van een appartementencomplex die ze aan diverse personen verhuurt, als er 1 leeg komt, komen Mia en Pearl, haar dochter, dit appartement afhuren; Mia en Pearl leven een nomadenbestaan, maar Mia belooft dat er nu meer vastigheid komt, om rond te komen als kunstenaar heeft ze diverse bijbaantjes en zo komt ze ook aan het werk bij haar huurbaas als werkster, de families kunnen goed met elkaar opschieten.
Dat verandert als een rechtszaak op hun pad komt en waar iedereen zijdelings mee te maken krijgt.

Ik was heel benieuwd naar dit boek, voornamelijk omdat het werd overladen met goede kritieken, maar toen ik zag dat de hoge sterren kwalificatie van alleen maar vrouwen kwamen, begon ik te argwanen, en terecht.
Het is een typisch vrouwenboek met vrouwenproblemen, de hoofdrolspeelsters zijn dan ook niet voor niets: Mevrouw Richardson, Mia, Pearl, Lexie en Izzy, de mannelijke rollen zijn bijrollen, ik vond het een zwaar overschat boek, absoluut niet slecht geschreven, maar wel een heel matig verhaal, ik wilde 2,5 ster geven maar dat kan niet bij Hebban, dus dan maar een 2, in een 10 cijfersysteem dus een 5, net onvoldoende.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
De Franse bruiloftdoor Sabri Louatah

Elbert:
“Dit is een recensie van boek 1 en 2 tegelijk aangezien ik dit boek in 1 vorm heb gelezen als dikke pil:
Het verhaal is het verhaal dat draait om het huwelijk van Slim en Kenza dat wordt gehouden in de franse plaat Saint Etienne en waarbij de hele familie wordt herenigd, althans bijna.
Enkele hoofdpersonen bepalen de sfeer van dit boek van deze Algerijnse familie in Frankrijk: dat is zoals gezegd Slim die vreselijk veel van Kenza houdt, maar dit blijkt dus alleen geestelijke liefde te zijn, lichamelijk lijkt het niet te willen vlotten, waardoor het huwelijk al mislukt lijkt voordat het is beklonken; dan is er Fourrad een neef die bekend is in heel Frankrijk omdat hij een belangrijke rol speelt in een soort van Goede Tijden, Slechte Tijden en we hebben de criminele neven Krim die sterk onder invloed staat van Nazir de andere neef.
Dit alles speelt zich af tijdens een onrustige periode, namelijk de presidentsverkiezingen waarin Chaouch een algerijn, grote kans maakt president te worden, maar dan volgt er een aanslag op hem, deze 2 zaken komen bij elkaar in een prima thriller die ook ooit verfilmd gaat worden, en waar ik nu al hevig nieuwsgierig naar ben.
Een prima goed gecomponeerd boek in goed leesbare taal dat voor een groot publiek toegankelijk lijkt.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Laat me niet alleendoor Gilly Macmillan

Elbert:
“Het onderwerp handelt over het ergste wat ouders kan overkomen, namelijk als er iets ergs met je kinderen gebeurt.
Het overkomt Rachel in dit boek, Rachel is gescheiden van Jim die inmiddels weer een relatie heeft aangeknoopt, uit hun ex-huwelijk is wel een kind voortgekomen, zoon Ben.
Ben is op bezoek bij zijn moeder als ze Skittle, de hond uit gaan laten, maar Rachel verliest Ben een korte tijd uit het oog, genoeg tijd om te verdwijnen, eerst denkt ze nog dat het een verstopgrapje is, maar al snel wordt duidelijk dat hij echt is verdwenen.
Door een hopeloze persconferentie maakt Rachel zichzelf verdacht en wordt ze nog wanhopiger, met steun van de politie en haar Zus Nicky en haar vriendin wachten ze gespannen de dagen af in de hoop hem weer terug te vinden.

Ik ben er inmiddels voor mezelf achter dat ik psychologische thrillers van dit niveau verkies boven de met bloed besmeurde thrillers, dit was een zeer acceptabele thriller, door de schrijfstijl bereikbaar voor een groot publiek, ik lees niet veel thrillers (meer), maar een psychologische thriller als deze is prima en houdt je wel bezig.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
De topmandoor J. Rabb

Elbert:
“Geheim agent Sarah Trent is belast met het oprollen van een netwerk aan terroristen, samen met partner Jaspers gaan zij de strijd aan.
De oorsprong van het verhaal begint bij een manuscript van Eisenreich die hij heeft geschreven aan de paus, vandaar uit komen ze de mensen op het spoor die aan het roer zitten van deze organisatie, alleen de topman blijft onbereikbaar.

Dit boek stond al jaren op mijn nog te lezen lijstje, nieuwsgierig gemaakt door vele goede recensies en de aanbevelingen van de Hebban crew, helaas was het boek niet te krijgen in de bieb, maar vond ik het bij toeval bij een klein boekenmarktje in mijn woonplaats Putten, waar ik het geluk had dat ze 5 jaar bestonden en er een 2 halen 1 betalen actie was, ik betaalde 1,50 euro voor 2 boeken, dus dit boek kostte mij 0,75 eurocent, ik wil niet zeggen dat het ook niet veel meer waard was, maar ik vond deze mix van Ludlum en Dan Brown niet van een niveau wat ik verwacht had, het was rommelig en ik kon me totaal niet inleven in de personages.
Ik ga niet beweren dat ik Jonathan Raab een slechte schrijver vind, maar ik vond dit boek gewoon zwaar tegenvallen.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0

Elbert’s best gewaardeerde boeken

hoi

sluiten
sluiten