Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Harma

Meld u aan of log in voor meer informatie, om een berichtje te sturen of boekenvrienden te worden.

Harma is aan het lezen, is van plan te lezen

Harma’s boekenplanken

Harma’s recente activiteit

(wissen)
geeft
aan
De pelikaan, een komediedoor Martin Michael Driessen

Harma:
“9 sep 18; gelezen omdat we het bespreken bij onze leesclub op 24 sep 18. Een klein verhaal dat in het begin lief aandoet. Een eenvoudig verhaal over eenvoudige mensen. Herinnert me ook aan ‘Één nacht, Markovitsch’. Maar het einde vind ik wat vreemd. In de 4 begint de oorlog en in de 5 is die ook plotseling alweer voorbij. Het hele verhaal over het wederzijds chanteren van elkaar (Andrej en Josip) loopt eigenlijk met een sisser af. De titel vind ik wat vreemd.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Overal vogelzangdoor Evie Wyld

Harma:
“12 sep 18. Wat een indrukwekkend boek! Een jonge vrouw woont nu op een Engels eiland en heeft er wat schapen. Ze woont erg geïsoleerd en lijkt mensenschuw. Dat blijkt met haar verleden te maken te hebben. De stijl is bijzonder: telkens wordt een hoofdstuk dat in het nu speelt afgewisseld met een hoofdstuk uit haar verleden. En de hoofdstukken over het heden zijn in de verleden tijd geschreven en de hoofdstukken over het verleden daarentegen zijn in de tegenwoordige tijd geschreven. Alles is wel in de ik-vorm geschreven. De hoofdstukken over het verleden gaan bovendien steeds verder terug in de tijd. Dat is eerst wel wat verwarrend, maar tegelijk wekt het veel spanning bij de lezer om te weten hoe alles zo is gekomen.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
De brandingdoor Claudie Gallay

Harma:
“6 sep 18 Het verhaal speelt zich af op het uiterste puntje van Normandië, La Hague, aan het eind van de vorige eeuw. Het verhaal wordt vertelt door een jonge biologe die in het dorpje neerstrijkt na het overlijden van haar geliefde. Gedurende haar verblijf telt ze de vogels in het gebied. En ze raakt nauw betrokken bij een aantal inwoners van het dorp en ontdekt langzaamaan een groot geheim.
Aan het begin van het verhaal komt er een ‘nieuweling’ naar het dorp: Lambert. Bijna alles draait om het leven met de zee: menigeen heeft er zijn geliefden aan verloren. Sommigen wachten nog steeds op hun terugkeer. Ook de ouders van Lambert en zijn broertje van twee kwamen om op zee. L. was toen 13 jaar. Er is de kunstenaar Rafaël. Hij en zijn zus Morgane houden erg veel van elkaar. Toch trekt Morgane, als ze bij a dertig is, weg naar Parijs. En er is Max, die niet goed is met letters maar des te beter met cijfers. Hij houdt onvoorwaardelijk van Morgane, maar zij niet van hem. Dan zijn er Lily en haar moeder. En Theo, de vader van Lily, maar hij houdt van Nan (Florelle). Nan heeft vroeger een tehuis voor weeskinderen opgericht. En een van de kinderen heeft ze geadopteerd. Dit ki d is echter met de noorderzon vertrokken toen hij 17 was. Nan wacht nog altijd op zijn terugkeer. Als Lambert in het dorp verschijnt meent ze dat hij de ‘verloren zoon’ is. Het verhaal is geschreven in zeer korte zinnen.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Geheime kamersdoor Jeroen Brouwers

Harma:
“21 aug 18. Al geschreven in 2000, ik las het nu pas. Verhaal over een man (Jelmer) die werkloos is (schrijver), en een relatie krijgt met een vroegere liefde (Daphne). Zij is getrouwd met een medestudiegenoot (Nico) van hem. Hij is getrouwd met Paula, die arts is. Maar hun relatie is al tot het 0 punt gedaald. Ze hebben een kind (Hanneke) met het syndroom van Down. Paula wil het ik d niet meer zien en Jelmer gaat elke zondag op bezoek. Daphne is operazangeres en ze belt Jelmer steeds voor afspraken maar een echte relatie wil ze niet. Als lezer denk je: man stop ermee, ze houdt ie aan het lijntje! Maar Jelmer is hopeloos verliefd op Daphne. Het einde is verrassend anders dan ik verwachtte.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Bijna echt gebeurddoor Liane Moriarty

Harma:
“10 aug 2018 Na ‘Het geheim van mijn man’ is dit het tweede boek dat ik las van deze schrijfster. Dit boek vond ik minder mooi dan het eerste. Wat er ‘Bijna echt gebeurd’ is wordt wel erg breed uitgemeten en naar mijn mening veel groter gemaakt dan het is. Er wordt nl. steeds een tipje van de sluier opgelicht in de vorm van hoofdstukken die gaan over de dag waarop ‘het’ gebeurde. Wel is goed weergegeven wat er zoal gebeurde met alle betrokkenen en wat daarvan de gevolgen kunnen zijn.
Ik schrijf hier niet wat er gebeurde omdat ik daarmee een spoiler zou weggeven!”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Familiebanddoor J. Haigh

Harma:
“8 aug 2018 Een prachtig boek over een Amerikaanse familie met drie kinderen. Alledrie de kinderen hebben iets speciaals: Benny, de oudste is homoseksueel, Gwen, de tweede, heeft het syndroom van Turner ( na ongeveer hun twaalfde groeien ze niet veel meer; krijgen geen borsten en menstrueren niet. Komt alleen voor bij meisjes en is niet erfelijk omdat iemand met dit syndroom geen kinderen kan krijgen). Scotty, de jongste heeft ADHD. Hij krijgt twee kinderen, waarvan de zoon ook ADHD heeft. De problemen die dat met zich medebrengt worden duidelijk en herkenbaar beschreven. De relatie tussen de ouders loopt stuk omdat ze beide heel anders omgaan met het probleem van met name de dochter.
Een echte familieroman.”
Meld u aan of log in om te reageren. 0

Harma’s best gewaardeerde boeken

hoi

sluiten
sluiten