Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Leesconsulent

Meld u aan of log in of login via Facebook voor meer informatie, om een berichtje te sturen of boekenvrienden te worden.

Leesconsulent’s boekenplanken

gelezen (285)
aan het lezen (0)
van plan te lezen (0)
in bezit (0)
poëzie (12)
b-boeken (128)

Leesconsulent’s recente activiteit

(wissen)
geeft
aan
De gevangenisfamilie van Perry T. Cookdoor Leslie Connor

Leesconsulent:
“Perry is geboren en opgegroeid in de gevangenis waar zijn moeder haar straf uitzit. Vlak voordat zijn moeder zou vrij komen komt er een kink in de kabel. De ontdekking dat Perry al zijn hele leven in de gevangenis woont betekent problemen voor de directrice van de gevangenis en voor de moeder van Perry. Perry komt tegen zijn zin in een pleeggezin terecht, gelukkig heeft hij zijn klasgenootje Zoey. Hij mist zijn "familie" erg. Niet alleen zijn moeder maar ook de andere bewoners en personeel van de gevangenis Blue River in Surprise. Buitenstaanders denken dat het geen goed leven is voor Perry in de gevangenis. Maar voor hem is het alles wat hij kent, vertrouwt en zich veilig bij voelt. Ook hebben de bewoners veel aan hem. Voor een project op school gaat hij hun verhalen opschrijven en blijkt dat er altijd meer kanten aan zitten dan je eerst denkt. Een mooi verhaal over hoe voor elk kind de situatie waarin hij of zij opgroeit normaal is. Wat als jij ergens anders was geboren? Vooral het eind is wel erg Amerikaans, dan weet je dat vast. Verder een heel boeiend en ontroerend verhaal. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
Anne, het paard en de rivierdoor Wouter Klootwijk, Enzo Pérès-Labourdette

Leesconsulent:
“De oom van Anne heeft een paard nodig om aan het werk te zetten bij de houtkap. De vader van Anne heeft werkpaarden. Anne wil het paard wel gaan brengen want haar ouders hebben geen tijd. Het lijkt wel een beetje vreemd dat ze helemaal alleen op pad gaat met toestemming van haar ouders. De weg is niet ingewikkeld, ze moet alleen de rivier volgen. Het verhaal is eigenlijk heel simpel en de gebeurtenissen zijn niet groots. Maar wat een mooie zinnen en wat een plezier straalt er uit de tekst en de illustraties. Voorbeeld van zo'n mooie zin: Ik wou avonturen beleven maar wist niet waar een avontuur begint en hoe het verder moet. Dit zegt de moeder van Anne. Iedereen is jaloers op haar omdat ze echt een avontuur beleefd. Een leuk onderwerp om over door te praten: wanneer is iets een avontuur. Het verhaal heeft de sfeer van een sprookje, ook door de sfeervolle tekeningen. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
Kinderlogica, filosoferen op een multiculturele schooldoor Sabine Wassenberg

Leesconsulent:
“Sabine is kinderfilosofe, samen met Maaike Merckens runt ze WonderWhy. Dit boek is een impressie van hoe de lessen filosofie op een multiculturele school gaan. Ervaringen met verschillende klassen heeft de schrijfster bij elkaar gelegd en er één prettig leesbaar verhaal van gemaakt over een klas. Kinderen worden met naam genoemd en krijgen zo een karakter. Heikele onderwerpen zoals (homo)seksualiteit, vrijheid van meningsuiting, geloof en de dood komen aan de orde. Herkenbaar is dat een gesprek in de klas soms een bepaalde kant op gaat en dat het moeilijk is om een open, neutrale houding te behouden. Maar ook lees je wat die houding kan opleveren. Ze schrijft heel persoonlijk over haar eigen worstelingen met bepaalde thema's. Hoe je toch allemaal voorgeprogrammeerd wordt door de omgeving waarin je opgroeit. Heel interessant voor iedereen die werkt met kinderen met verschillende culturele achtergronden. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
Ik ben Vincent en ik ben niet bangdoor Enne Koens

Leesconsulent:
“Er zijn ontzettend veel jeugdboeken over pesten. Het is dan ook een belangrijk onderwerp voor die leeftijd. Dit boek vind ik toch wel weer bijzonder en dat komt vooral door de goede schrijfstijl van Enne Koens. Vincent gaat elke dag met lood in zijn schoenen naar school. Op allerlei manieren wordt hij belaagd door een stel jongens uit de klas onder leiding van Dillan. Binnenkort gaat de klas op kamp en dat is helemaal een ramp voor Vincent. Hij bereidt zich voor door zich in survivaltechnieken te verdiepen en materialen te verzamelen om te kunnen overleven in de wildernis. Er verandert wat als er een nieuw meisje in de klas komt: Jas (eigenlijk Jasmijn). Jas is cool maar wil toch contact met Vincent. Het wordt mooi beschreven hoe Vincent moeite heeft met het vertrouwen hebben in mensen. Hij heeft het zo moeilijk en is daarin zo alleen. De fantasiedieren die hem vergezellen vind ik wat minder, dat had niet gehoeven. Verder zeker een aanrader met een heerlijk happy end dat gepeste kinderen een steun in de rug kan zijn. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
De fantastische Max van Marsdoor Yvonne Jagtenberg

Leesconsulent:
“Max is een buitengewone bijzonder buitenaardse jongen. Hij komt eigenlijk van Mars en wordt hier op aarde opgevangen door mensen die zijn ouders worden genoemd. Aan alles merk je dat Max anders is en er vreemde ideeën op na houdt. De saaie meester A. Sterk heeft dan ook grote moeite met hem. Hij worstelt met het professioneel blijven en het totaal geen vat kunnen krijgen op de jongen. Zijn klasgenootjes vinden het natuurlijk prachtig wanneer Max met zijn absurde gedrag de klas weer eens op zijn kop zet en de meester tot wanhoop drijft. Voor Max is het leven best moeilijk want hij verlangt terug naar Mars waar alle belangrijke dingen van hier onbelangrijk zijn en andersom. Daar kan je de weemoed van het groter worden in lezen als je het diepzinnig wil zien. Max zit in groep 7 maar de schrijfwijze en vooral de illustraties zijn denk ik meer geschikt voor kinderen in groep 5-6. Zo nu en dan erg grappig en voor leerkrachten denk ik erg herkenbaar. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0

Leesconsulent’s best gewaardeerde boeken

hoi

sluiten
sluiten