Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Leesconsulent

Meld u aan of log in of login via Facebook voor meer informatie, om een berichtje te sturen of boekenvrienden te worden.

Leesconsulent’s boekenplanken

gelezen (291)
aan het lezen (0)
van plan te lezen (0)
in bezit (0)
poëzie (12)
b-boeken (132)

Leesconsulent’s recente activiteit

(wissen)
geeft
aan
Dex, Over school en andere ellendedoor Mijke Pelgrim

Leesconsulent:
“Dex gaat naar het voortgezet onderwijs. De schoolkeuze is snel gemaakt; voor Dex is alleen belangrijk of zijn grote vriend Brian er heen gaat en of ze lekkere tosti's hebben in de kantine. Dex is een beetje onhandelbaar in de klas. De neiging om op de grond te gaan liggen en te dollen met zijn vriend kan hij moeilijk onderdrukken. Niet slecht bedoeld maar wel superirritant voor de leraren. Brian gaat steeds meer optrekken met een groepje jongens waar Wahid ook bij zit. Dex vindt dat helemaal niks: hij wil Brian voor zichzelf houden en Wahid vindt hij een schreeuwlelijk die altijd de baas speelt. Door de omstandigheden komen ze toch dichter bij elkaar, mede door de zachte kracht van de mentor. Heel lekker leesbaar boek dat veel herkenning zal oproepen. Groep 7 en 8-leerlingen kunnen alvast lezen hoe het op het vervolgonderwijs gaat. Op leesbevorderingindeklas.nl staan lessuggesties bij dit boek. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
Zondag, maandag, sterrendagdoor Anna Woltz

Leesconsulent:
“Deeltje uit de tijgerlezen-serie. Nora is uitvinder. Ze vindt vooral veel dingen uit om haar grote broers mee dwars te zitten zoals een jongensontstopper. Nu krijgt ze ook nog een nieuwe buurjongen van haar leeftijd. Hun ouders denken dat ze wel dikke vrienden zullen worden maar eerst botert het niet echt tussen Sep en Nora. Via een luik blijk je van de ene in de ander zijn kamer te kunnen komen. Zo komt Nora er achter dat Sep heel veel weet over de sterren. Hij moet een spreekbeurt houden maar durft niet. Al die ogen die naar je kijken! Nora zou Nora niet zijn als ze ook daar niet een schitterende uitvinding voor doet. Een heel eenvoudig te lezen echt verhaal, om zelf te lezen maar ook om voor te lezen. Anna Woltz zet Sep en Nora weer heel goed neer. Feelgood-boek voor verlegen kinderen! IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
Hoe je een vulkaan kunt blussen, en andere weetjes over IJslanddoor Wendy Panders, Wannes Cappelle, Alda Berglind Egilsdóttir

Leesconsulent:
“Een boek vol informatie over IJsland. Nou ben ik daar een keer geweest dus er kwamen veel bekende dingen voorbij. Elke dubbele pagina behandelt een onderwerp waardoor het heel overzichtelijk is. Niet alleen de voor de hand liggende weetjes komen aan de orde maar ook veel mooie verhalen die daar weer aan hangen. Een schrijfster van dit boek is zelf IJslandse. Je komt zo ook veel te weten over de gebruiken, zegswijzen en cultuur. Je maakt echt kennis met de ziel van het eiland en haar bewoners. Die ziel is doordrenkt met verhalen over trollen, elfen, goden en helden. Prachtige illustraties met een combinatie van foto's en tekeningen. Ik krijg helemaal zin om weer eens te gaan! IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
Waarom een bos geen ramen heeftdoor De Rynck Korneel

Leesconsulent:
“Een verhalenbundel vol met doordenk verhalen over dieren. Dan moet je meteen aan Toon Tellegen denken. De Rynck introduceert elk dier ook als "de" spin en "de" olifant en geeft ze een eigen karakter mee. De verhalen van Tellegen zijn echt virtuoos met taal maar ook wel eens wat ongrijpbaar. Deze bundel is wat dat betreft makkelijker te vatten. Ook worden spreekwoorden gebruikt zoals: de draad kwijt zijn- de spin heeft daar last van. Goed te gebruiken in de klas als inleiding om te filosoferen of praten over een onderwerp. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
Het alfabet van Candice Pheedoor Barry Jonsberg

Leesconsulent:
“Candice moet voor school over zichzelf schrijven in de vorm van een alfabet. Het resultaat is dit boek geworden. Ze schrijft over haar vriend Douglas Benson die uit een andere dimensie komt doordat hij uit een boom gevallen is. Over haar ouders die allebei op hun eigen manier het verdriet hebben van het overlijden van hun tweede dochter, het babyzusje van Candice. Over de mot tussen haar vader en zijn broer: rijke oom Brian. Gaandeweg krijg je steeds meer een beeld hoe apart Candice is. Hoe ze alles letterlijk neemt en moeite heeft om de wereld te begrijpen. Pas ver in het boek valt de term autisme. Sommige stukjes vond ik heel ontroerend en grappig. Je zou af en toe willen dat alle mensen zo naar de wereld konden kijken als Candice; zonder bijgedachten en aannames. Soms werd het een beetje te absurd. De vertaling is niet overal zo sterk heb ik het idee. Ook wel lastig omdat er veel taalgrapjes in staan. Wel meer een 12+ boek vond ik. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1

Leesconsulent’s best gewaardeerde boeken

hoi

sluiten
sluiten