Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Leesconsulent

Meld u aan of log in of login via Facebook voor meer informatie, om een berichtje te sturen of boekenvrienden te worden.

Leesconsulent’s boekenplanken

gelezen (302)
aan het lezen (0)
van plan te lezen (0)
in bezit (0)
poëzie (12)
b-boeken (138)

Leesconsulent’s recente activiteit

(wissen)
geeft
aan
Weer helemaal Samuel!door Do Van Ranst

Leesconsulent:
“Samuel kijkt erg uit naar de kerstvakantie omdat zijn vriendinnetje Mei Ching terug komt uit China. Samuel doet aan turnen maar is niet echt een ster daarin. Zijn vriend Bouwe wel. Die zit op een topsportschool tegenwoordig en heeft weinig tijd voor zijn vriend en doet af en toe arrogant. Samuel voelt zich niet gezien als Mei Ying niet altijd tijd voor hem heeft, zijn moeder druk is met het openen van een espressobar en zijn vader een nieuwe vriendin heeft. Tussendoor wordt geoefend voor een turnshow. De beschrijving van een eerste liefde; de jaloezie en de schutterigheid die er bij komt kijken, vond ik heel mooi beschreven. Maar het boek is te vol met allerlei verschillende thema's. Over de gestreste moeder gaat de schrijver wat te lang door. Het blijkt alweer het derde deel in een serie te zijn maar is ook los te lezen. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
De vlucht van Omid, een waargebeurd verhaal over zijn reis naar Nederlanddoor Lysette van Geel

Leesconsulent:
“Omid woont in Iran. Als hij tien is moeten zij het land uit vluchten. Vooral omdat Omid en zijn zus een leverziekte hebben die in Iran niet goed behandeld kan worden. Hun vader blijft achter. De tocht via Moskou, Minsk en München naar Nederland is heel zwaar, achterin een vrachtwagen. Vooral de onwetendheid en de onzekerheid is vreselijk. De schrijfster schreef het boek naar aanleiding van een waargebeurd verhaal. De echte Omid is inmiddels volwassen en woont nog steeds in Nederland. Je krijgt een goed inzicht in hoe een vlucht kan gaan, wat mensen opgeven en waarom keuzes worden gemaakt. Het boek is goed te gebruiken bij lessen over kinderrechten en vluchtelingen. De lessuggesties bij het boek op de site van Uitgeverij Moon zijn hierbij goed te gebruiken. Het deed mij ook denken aan Naar het noorden van Koos Meinderts, maar dat vond ik nog wat mooier opgeschreven. Het verhaal grijpt je wel aan. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Blauwdoor Liesbeth Mende

Leesconsulent:
“Na de scheiding van haar ouders zit Nikki nogal met zichzelf in de knoop. Ze draagt alleen nog maar blauwe kleren en heeft regelmatig dwangideeën dat ze onheil kan voorkomen door iets bizars te doen. Het wordt allemaal nog erger als haar moeder een nieuwe vriend krijgt die zijn 3 kleine kinderen meeneemt, "de monsters". Ook krijgt haar beste vriendin Tanja een vriendje. Nikki ontwikkelt een obsessie voor haar aardrijkskundeleraar, meneer G. Ze moet bijvoorbeeld zijn litteken aanraken om te voorkomen dat haar moeder en vriend vrij-geluiden gaan maken op de bank. Best een heftig verhaal maar ook heel grappig af en toe. Goed geschreven boek voor pubers. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Operatie Pisangdoor Jozua Douglas

Leesconsulent:
“Het verhaal speelt zich af in Costa Banana, een tropisch landje met als president Pablo Fernando. Dat is nogal een dictatoriaal type, zonder dat zelf echt door te hebben. Hij ligt in de clinch met de president van Costa Kanaria, Max Romero. Beide mannen zijn alleen maar bezig elkaar af te troeven en letten daarbij niet op hun volk. Als op een dag de privéleraar van Rosa en Fico (de kinderen van president Fernando) op mysterieuze wijze verdwijnt moet er een nieuwe leraar gevonden worden. De stiefvader van Julia wordt hier voor gevraagd. Al gauw worden Julia en Rosa vriendinnen en gaan ze samen speuren naar wat er met de eerste leraar gebeurd is. Een lekker spannend verhaal vol met spionnen, achtervolgingen, geheime briefjes en vermommingen. Allemaal niet heel verrassend of literair maar ik kon niet stoppen met lezen. Veel vaart, humor en spektakel. Veel kinderen zullen er van smullen, ook van de tekeningen van Elly Hees. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
Het wonderlijke verhaal van Angelino Browndoor David Almond

Leesconsulent:
“Bert Brown is buschauffeur en niet een heel aardige man. Hij heeft een hekel aan kinderen en is zijn saaie leventje ook zat. Maar op een dag gebeurt er iets wonderlijks. Eerst denkt hij dat hij een hartinfarct heeft maar dan blijkt het dat er een engeltje in zijn zak zit. Hij neemt hem mee naar huis naar zijn vrouw Betty en die is meteen dol op Angelino, zoals ze hem noemen. Ze neemt Angelino mee naar de school waar ze werkt. Ook op de school zorgt Angelino voor opschudding. Iedereen die met hem in aanraking komt wordt vanzelf aardiger en vrolijker. Er is alleen ook een schurk die Angelino te pakken wil krijgen! Het verhaal is lekker fantasievol. Bert en Betty zijn wel aandoenlijk, helemaal als je er achter komt wat voor verdriet ze meedragen. Prachtig moraal ook dat je mensen niet meteen moet veroordelen, dat er vaak een verhaal achter zit hoe iemand geworden is zoals hij is. En dat mensen kunnen veranderen. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 1

Leesconsulent’s best gewaardeerde boeken

hoi

sluiten
sluiten