Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Leesconsulent

Meld u aan of log in of login via Facebook voor meer informatie, om een berichtje te sturen of boekenvrienden te worden.

Leesconsulent’s boekenplanken

gelezen (308)
aan het lezen (0)
van plan te lezen (0)
in bezit (0)
poëzie (12)
b-boeken (139)

Leesconsulent’s recente activiteit

(wissen)
geeft
aan
Migratiedoor Mike Unwin

Leesconsulent:
“We kennen Jenni Desmont al langer van de prachtige boeken over de blauwe vinvis en de ijsbeer. De illustraties in dit boek zijn weer prachtig. De tekst is wel wat uitgebreider en meer geschikt voor wat oudere kinderen. Elke bladzijde komt een ander dier aan bod dat een bijzondere reis maakt. Soms heel ver maar soms ook van de ene naar de andere kant van het eiland. Bij sommige dieren duurt de reis verschillende generaties lang. Wat een ontzag krijg je voor die dieren! Ook realiseer je je dat door alle veranderingen in het milieu zo'n reis een kwetsbaar iets is. Achterin staat een wereldkaart met alle routes aangegeven. Het boek is goed te gebruiken in een les wereldoriëntatie. Kunnen de kinderen ook de route intekenen die zij, hun ouders of grootouders hebben genomen om in Nederland te komen? IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Kat en Visdoor Alain Clark

Leesconsulent:
“Kat (afkorting van Katrien) en Vis worden vrienden. Een aparte combinatie zou je zeggen maar Kat houdt niet van vissen en Vis lust ook geen poes. Elke bladzijde geeft een heel kort verhaaltje met grappige woordspelingen en fantasieën beschreven in dialogen van Kat en Vis. Het boek is prima te gebruiken als overgang van prentenboek naar langere verhalen. De schrijver is de zanger Alain Clark, maar deze bekende Nederlander kan het echt wel. De illustraties van Loes Riphagen maken het helemaal tot een feest. Wat een karakters, wat een humor en wat veel extra's geven ze om te bekijken en over te praten. In het laatste verhaal heeft Vis jeuk en vraagt Kat om even te krabben. De illustratie op het laatste schutblad vond ik verrassend, maar kinderen hebben vast een mooi verhaal wat hier gebeurd is... IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
De zweetvoetenman, over rechtzaken & regels (en een hoop gedoe)door Annet Huizing

Leesconsulent:
“Een enorm dik boek waarbij het wel even duurde voordat ik het aandurfde om er in te beginnen. Maar als je eenmaal begint leest het als een trein. In verschillende hoofdstukken wordt aan de hand van waargebeurde zaken onderwerpen besproken die met het recht te maken hebben. Je komt allerlei bekende verhalen tegen: de man die met zijn zweetvoeten de bibliotheek was uitgestuurd omdat hij stonk, het zeilmeisje Laura, de omgangsregeling met de hond Paco van prinses Margarita en Lucia de B. Kinderen zullen die herkenning niet hebben natuurlijk. Wel geeft het stof tot nadenken over hoe lastig het is om rechtspraak goed te regelen. Dat er veel kanten aan zaken zitten en dat er veel kleuren grijs tussen wit en zwart zitten. In het midden van het boek vind je uitklapbladen waarop extra informatie staat over bijvoorbeeld de rechtszaal, soorten recht en hoe de hele procedure loopt. Ik heb uiteindelijk niet alles gelezen en dat hoeft ook niet, maar wel heel veel. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Mijn vriend Crenshawdoor Katherine Applegate

Leesconsulent:
“Jackson woont samen met zijn ouders, zusje Robin en hond Aretha in een flat. Op een dag ziet hij zijn imaginaire vriend terug van toen hij veel jonger was: de kat Crenshaw. Jackson houdt vooral van feiten dus is hij nogal van slag. Waarom ziet hij opeens rare dingen die niemand kan zien? Het lijkt er wel op dat Crenshaw met een reden terug is. In het gezin zijn grote geldproblemen nadat vader ziek is geworden (MS) en moeder haar baan is kwijtgeraakt. Ze proberen vrolijk te blijven en rond te komen van weinig. Daarbij houden ze veel achter voor de kinderen. Toch heeft Jackson wel door dat het niet goed gaat. Het boek geeft een mooie aanleiding om te praten met kinderen over armoede, de zorgen en ook de schaamte die daarbij komt kijken. Kinderen kunnen heel veilig hun eigen angsten en gedachten over het onderwerp uitspreken terwijl ze het over Jackson en zijn familie hebben. Wel een beetje Amerikaans. IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Muggenland, een roadtripdoor David Arnold

Leesconsulent:
“Mim woont sinds de scheiding van haar ouders bij haar vader en zijn nieuwe vriendin Kathy. Mim heeft daar veel moeite mee, vooral sinds het contact met haar moeder is gestopt. Wanneer ze per ongeluk hoort dat haar moeder ziek is neemt ze een plotseling besluit. Ze haalt wat spullen op thuis en gaat met de Greyhound-bus op weg naar Ohio waar haar moeder woont. Dan begint er een echte roadtrip met bizarre gebeurtenissen en vooral ook mooie ontmoetingen. Met Arlene, een oude vrouw in de bus, met Walt, een geestelijk gehandicapte jongen en met Beck, een hele knappe jongen. Veel verschillende verhalen lopen door elkaar en wat gebeurt is best heftig. Dus meer een boek voor 13+ IL”
Meld u aan of log in of login via Facebook om te reageren. 0

Leesconsulent’s best gewaardeerde boeken

hoi

sluiten
sluiten