Boekenliefde.nl’s todo-lijst

Wat kan beter? Welke functie mist u? Help boekenliefde.nl te verbeteren met uw feedback.
Bericht
Email
Todo-lijst
 • functies toevoegen voor leeskringen
 • top 20 oid tonen van best gewaardeerde of meest gelezen boeken
 • mogelijkheid om uit lijst veel gelezen boeken snel boeken voor boekenlijst te herkennen
 • forum, groepen toevoegen om anderen te leren kennen
 • mogelijkheid om boeken handmatig toe te voegen, gegevens te verbeteren en aan te vullen (omslagen inmiddels mogelijk)
 • zorgen dat auteur goed staat (vb editie 688244)
 • mogelijkheid om boekentips te verwijderen/blokkeren
 • mogelijkheid om boekenlijst te printen
 • mogelijkheid om meerdere boeken tegelijk te verwijderen/ te muteren
 • mogelijkheid om lijst met in verleden geleende boeken toe te voegen aan boekenliefde.nl
 • makkelijker maken om geleende boeken te verlengen
 • mogelijkheid om de datum op te geven wanneer je het boek hebt gelezen
 • mogelijkheid om eigen aantekening bij boek te bewaren
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet voor tijdschriften versturen
 • optionele 'wat vond u van?'-mail niet versturen als alle boeken al beoordeling hebben
 • zoeken in eigen boekenlijst
 • sorteren verbeteren: achternaam
 • aantekening maken op welke pagina van boek je bent
 • zoekresultaten filteren op taal
 • informatie over uitgever tonen
 • andere boeken van dezelfde serie tonen
geavanceerd

Leesconsulent

Meld u aan of log in voor meer informatie, om een berichtje te sturen of boekenvrienden te worden.

Leesconsulent’s boekenplanken

gelezen (316)
aan het lezen (0)
van plan te lezen (0)
in bezit (0)
poëzie (12)
b-boeken (145)

Leesconsulent’s recente activiteit

(wissen)
geeft
aan
Een indiaan als jij en ikdoor Erna Sassen

Leesconsulent:
“Boaz is gek op indianen, hij weet er alles van. Hij is een heel slim jongetje maar opletten in de klas vindt hij moeilijk. Zijn gedachtes dwalen snel af, zijn ogen op staar stand en zijn hoofd op droom stand. Op een dag komt er een nieuw meisje in de klas. Aïsha praat bijna geen Nederlands en Boaz denkt dat zij een echte indiaan is. Boaz gaat opeens graag naar school en werkt met Aïsha aan een werkstuk over de Inca's. Hij schrijft en zij maakt de tekeningen er bij. Maar dan heeft de vader van Boaz een verrassing waar hij helemaal niet blij wordt. Hij leert voor zichzelf en voor zijn nieuwe vriendin Aïsha op te komen. Die blijkt trouwens geen indiaan te zijn maar is met haar familie gevlucht uit Syrië. Een teder boek over vriendschap om voor te lezen aan slimme kinderen van 8-10 jaar. In kaders wordt er meer informatie en uitleg gegeven over indianen. Mooie taal. Alleen is Boaz misschien een beetje te ouwelijk. De tekeningen zijn heel simpel maar prachtig. IL”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Johannes de parkietdoor Medy Oberendorff, Mark Haayema

Leesconsulent:
“Een prentenboek over een parkiet met een mooie boodschap. Johannes is een eigenwijze parkiet. Op een dag verhuist hij van zijn kleine kooitje naar een grote volière. Dat is wel even wennen maar het went snel. Dan komen er steeds meer vogels bij in de volière. Die andere vogels maken lawaai, eten raar voer en dat is helemaal niet naar de zin van Johannes. Elke keer als hij een beetje gewend is komen er weer nieuwe vreemde vogels. Hij wordt steeds bozer en als hij zich onmogelijk gedraagt wordt hij weer apart in het kleine kooitje gezet. Als op een dag het deurtje openstaat kan hij naar de anderen. Ach, waarom ook niet. Het went vanzelf. Goed te gebruiken boek als je een gesprek wilt over tolerantie, vreemdelingenhaat, angst voor het onbekende. Omdat de tekeningen heel realistisch zijn is het verhaal ook nog te gebruiken in groep 5-6 want het ziet er niet kinderachtig uit. IL”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Dans!door Mireille Geus

Leesconsulent:
“Maxime is de dochter van een beroemde danser. Zelf zit ze ook op ballet. Ze kan het zelfs zo goed dat ze auditie mag doen voor de balletopleiding. Samen met haar moeder houdt ze dit geheim voor haar vader omdat hij af en toe te ambitieus is. Ze zijn bang dat hij haar van alles gaat opleggen waardoor ze alleen maar nerveuzer wordt. Maxime vindt het best moeilijk om een geheim voor haar vader te bewaren. Gelukkig zit hij voor optredens en familiebezoek in Rusland waardoor alleen de vaste telefoonmomenten lastig zijn. Een mooi verhaal over de balans vinden tussen ambitie, ergens voor willen gaan en niet te veel druk op jezelf leggen. In verschillende culturen zit hier verschil in. Maxime houdt heel erg veel van haar vader maar ze vindt dat hij moeilijke kanten heeft, en dat mag gewoon. Er komt ook een jongen voor in het verhaal: Lev. Hij zit bij Maxime in de dansklas en mag ook auditie doen. Toch zullen vooral meisjes het boek pakken vanwege het dansen en de trouwens supermooie voorkant. IL”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Kapsalon Romydoor Tamara Bos

Leesconsulent:
“Omdat haar moeder veel moet werken en haar vader na de scheiding ergens anders woont is Romy veel bij haar oma. De oma van Romy heeft een kapperszaak waarin ze altijd hard aan het werk is. Veel tijd en geduld voor Romy heeft ze niet. Dat verandert als oma steeds meer in de war raakt. Ze heeft Romy nodig om in de zaak te helpen, maar ze doen ook eindelijk iets leuks samen. Op een gegeven moment komt toch aan het licht dat het helemaal niet meer gaat met oma. Ze krijgt de diagnose dementie, de kapperszaak moet dicht en ze verhuist naar een verzorgingstehuis. Romy ziet hoe ongelukkig ze daar is en wil haar nog een keer meenemen naar haar geboorteland Denemarken. Het wordt een absurd soort reis. Het verhaal is heel beeldend geschreven, er kan zo een film van gemaakt worden. Tamara Bos is natuurlijk ook een scenarioschrijfster. Heel ontroerend die liefde en zorg tussen Romy en haar oma. Vanaf groep 6.IL”
Meld u aan of log in om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom)door Tineke Honingh

Leesconsulent:
“Bo (12 jaar) is verhuisd en gaat voor het eerst naar haar nieuwe school. Voor elke puber is dat heel spannend, maar voor Bo nog wel extra. Ze is namelijk spastisch en dat wordt alleen maar erger als ze zenuwachtig is. Op school is Tom haar toegewezen om haar te begeleiden. Tom is een boerenzoon en ook een buitenbeentje op school. Tussen hen ontstaat een mooie vriendschap waarbij eerst wel wat geheimen op tafel moeten komen. Bo schrijft in schriftjes: zwarte voor observaties en een rood schrift voor alle heftige frustraties. Bo heeft me geleerd om door haar ogen te kijken, ook naar mezelf. Wat ben ik: een helper, die ongevraagd alles voor haar wil doen, een kijker of juist een niet-kijker. En hoe is het om bij alles wat je doet tegenwerking te hebben van een lijf dat niet doet wat jij wilt. Prachtig boek met humor (want Bo is ook heel grappig) en diepgang dat helemaal past bij het thema van de komende Kinderboekenweek. IL”
Meld u aan of log in om te reageren. 0
(wissen)
geeft
aan
Schuilplaatsdoor Marike Goslinga

Leesconsulent:
“De moeder van Levi is nog maar kort geleden overleden. Nu is hij met zijn vader, zijn grote broer Tom en puberzus Anne onderweg naar Vlieland. Ze hebben daar een vakantiehuisje waar ze vaak naar toe gaan. En nu dus voor het eerst zonder hun moeder. Anne wil helemaal niet over hun moeder praten en Tom zit veel te gamen. Dus heeft Levi zich voorgenomen om extra zijn best te doen om het toch gezellig te maken. Ik vond het een heel mooi verhaal over het verwerken van een groot verlies. Hoe gek het is dat heel veel dingen toch gewoon door gaan. Hoe verschillend mensen kunnen zijn in het omgaan daar mee. En hoe moeilijk het is voor de mensen er om heen om goed te reageren. Alles wat je zegt kan fout vallen, maar niks zeggen is nog veel erger. Af en toe had ik echt een brok in mijn keel. Het is zeker geen pikzwart verhaal want er gebeuren ook leuke dingen. Levi krijgt een nieuwe vriend (Jimmy) en wordt zelfs een beetje verliefd! Veelbelovend debuut zeggen ze dan. IL”
Meld u aan of log in om te reageren. 1
(wissen)
geeft
aan
De goudvisjongendoor Lisa Thompson

Leesconsulent:
“Matthew observeert vanuit zijn kamer de straat. Alles wat er gebeurt noteert hij. Het duurt even voordat je door hebt wat er met Matthew aan de hand is. Hij gaat niet meer naar school en maakt de hele tijd alles schoon. Hij leidt aan OCS (obsessief-compulsieve stoornis) wat zich steeds meer opgebouwd heeft sinds de dood van zijn ongeboren broertje. Op een dag verdwijnt het kleinkind van de buurman uit zijn tuin. Iedereen is in rep en roer maar Matthew is een belangrijke getuige: hij heeft het jongetje als laatste door zijn raam gezien en hij kent alle bewoners van de straat precies. Het verhaal wordt dan een who-done-it waarbij Matthew op onderzoek uitgaat. Daarvoor moet hij wel uit zijn kamer en veilige bubble komen. Hij komt in contact met de buurkinderen Melody (vreemd meisje dat veel op de begraafplaats rondhangt) en Jack (een enorme pestkop). Soms vond ik de vaart wat uit het verhaal gaan. De beschrijving van zijn stoornis is wel goed, je gaat zelf ook opeens denken aan bacteriën. De ontknoping vind ik weer wat ongeloofwaardig. Gelukkig (voor het verhaal) is Matthew aan het eind niet opeens compleet genezen, maar de eerste stappen zijn wel gezet. IL”
Meld u aan of log in om te reageren. 0

Leesconsulent’s best gewaardeerde boeken

hoi

sluiten
sluiten